PUUR LICHT

Oorzaken van ziekte en andere uitdagingen in het leven

Velen mensen hebben op dit te maken met gezondheidsklachten of andere uitdagingen in het leven en vinden het moeilijk om dat te doorbreken.
In dit stuk op mijn blog  ga ik daar uitgebreid op in.

Hieronder volgt een stukje uit dat blog, maar ik nodig je vooral uit om het hele stuk te lezen.

“Soul Healing geeft meerdere technieken om de balans weer terug te brengen en een overvloed aan energie af te voeren en een tekort aan energie weer aan te vullen. Zelfs als er geen sprake is van een diagnose of een duidelijk aanwijsbare oorzaak dan nog kun je met deze technieken aan de slag!”

Dr. en Master Zhi Gang Sha geeft in zijn vele boeken meerdere oorzaken van ziekte of uitdagingen in het leven, maar ze zijn steeds onder te verdelen in 5 groepen. Door meer te begrijpen over de oorzaak, kun je er ook gerichter mee aan de slag.

Waar je op dit moment mee te maken hebt is altijd het resultaat, of het gevolg van iets wat teruggaat in de tijd. In de natuur is dat makkelijk te begrijpen, “the roots create the fruits” oftewel, de wortels brengen de vruchten voort… eerst is er een zaadje wat in de grond gaat, daaruit groeit een plant met wortels, dan komt de bloesem en daarna ontstaat de vrucht. Zo iets vergelijkbaars is er ook met je gezondheid of met een situatie uit je dagelijks leven. Door iets uit het verleden ontstaat het heden. Je wordt niet zomaar zonder aanleiding ziek, er is een gebeurtenis of een proces wat daaraan voorafgaat.

Dat proces is, zoals ik al eerder beschreef, terug te voeren op 5 levels: De ziel, het hart, de geest, de energie en de materie.
Het geplante zaadje, bevindt zich op het niveau van de ziel. De ziel heeft allerlei potenties en mogelijkheden die tot bloei kunnen komen in dit leven. Van hieruit creëer je je eigen leven!
De ziel bepaalt via je emoties en je bewustzijn, je gedachten, woorden en acties, die tezamen leiden tot een bepaald eindresultaat.
Vanuit je ziel wordt een boodschap afgegeven aan het hart, die deze doorgeeft aan de mind, die op zijn beurt de energie aanstuurt en dan wordt het lichaam beïnvloed.
Op elk van die 5 niveaus kan een blokkade ontstaan, die uiteindelijk tot ziekte leidt.

Waarom reageren twee verschillende mensen in dezelfde situatie op een andere manier. Waarom wordt de één wel ziek van een virus, de ander niet. Waarom knapt de ene persoon wel op bij een bepaalde behandeling en een ander niet.
Dat is verklaarbaar als je kijkt naar de verschillende blokkades die op verschillende levels en in verschillende gradaties bestaan.

Willen we het eindresultaat veranderen, dan is er dus een verandering nodig in een van de 5 lagen. Vele mensen kunnen volmondig “Ja” zeggen op de vraag of ze verandering willen, maar hebben moeite met de vraag of ze willen veranderen…
Als we echter steeds hetzelfde blijven doen, of op dezelfde manier blijven denken of dezelfde gevoelens ergens aan koppelen, zal het eindresultaat niet makkelijk anders worden.
Het is belangrijk om de belangrijkste blokkade te transformeren, zodat alles weer goed op elkaar is afgestemd en het eindresultaat anders is.

Als je niet weet wat je moet veranderen of waarom het van belang is of hoe je dat dan moet doen, is de motivatie om daadwerkelijk verandering aan te brengen heel moeilijk op te brengen. Wat dan overblijft is het in stand houden en het beschermen van de huidige situatie om erger te voorkomen. En dat wil eigenlijk niemand, we willen allemaal beter worden.

Maar hoe dan? Daar kunnen Soulfulness, Tao Healing en Reading bij helpen.

_MG_7245bBLOG